12maart-9april; Van SDiego naar Mexico City
Door: Amerikaas
Blijf op de hoogte en volg Eddy & Miranda
10 April 2008 | Mexico, Mexico-stad
Aan de grens van Mexico bij Tijuana verwachtten we de nodige controles met papierwerk voor ons zelf en Herbie te moeten regelen. Dit zou wel even duren, maar tot onze verbazing sjeesden we zo de grens over zonder enkele vorm van (paspoort) controle en zaten we al in het volgende dorp. Toch maar teruggereden om de verplichte touristcard en carpermit te regelen. Maar aan de mexicaanse zijde was geen U-turn dus belandden we in de lineup naar The States! Ons USA visum was die dag ook verlopen daar keek ook niemand na… Weer voor de 2e keer Mexico in zelf maar gestopt en touristcard geregeld de carpermite kon wel als we van Baja naar het mainland gaan.
Eerste dorp wat we bezochten was Ensenada waar ze ons bij een toeristeninfo vertelden waar we goed konden Whale Watchen. Via La Bufadora, een schiereiland waar een blowhole of marine geiser, 2 na grootste in de wereld, het zeewater onder donder geluid tot 27meter omhoog spuit! Gelukkig hebben we hier fotoos van want Miranda heeft de filmpjes gewist…vrouwen… Het weer hier is 30 graden met wat wind, een echt desert droog met alleen maar catussen en nog eens cactussen. En vuil, want dat wordt ook maar langs de weg geslingerd vreselijk!
Op RV camping Mallarimo in Geurrero Negro hebben we 2 dagen gestaan en hier zijn we wezen walvissen kijken. Ontzettend mooi! Met z´n 6en in een klein bootje de Pacific op. De Gray Whales komen naar deze baai (Ojo de Libre) om hun jongen te krijgen, het water is hier enorm zout waardoor de ze makkelijker kunnen bevallen. De walvissen waren zeer nieuwschierig en zwommen om de boot, hun kop uit het water om te zien wie wij waren. Ook werden we regelmatig nat gespoten door ze. Ze kwamen zo dicht bij dat we ze konden aanraken en SUPER!!! Onderweg er naar toe zaten er ook grote zeehonden op een ton en zagen we roofvogels met jongen.
Na deze superervaring zijn we naar een Playa Santispac gereden aan de Sea of Cortes. Hier hebben we een aantal dagen staan zonnen met Herbie op het strand. ´s Avonds een gezellige 8o´s party en we hebben een mooie Mexicaanse deken gekocht. Hierna door naar Loreto en verder naar het strand dicht bij El Pescadero. Eddy dacht een shortcut te nemen maar Herbie is geen 4 wheeldrive en dus zaten we vast in het zand. Er moest een pick-up bijkomen van andere campeerders op het strand die Herbie er uitgetrokken heeft...mannen… Dit was een mooi rustig plekje en vanwege de paasdrukte, Mexicanan trekken nu massaal naar het strand, hebben we ook hier een aantal dagen op het strand gestaan bij een mooie Palapa. Overdag relaxen en ´s avonds een kampvuurtje.
Na de pasen vertrokken naar San Jose del Cabo onderaan het Baja California. Hier hebben we gecouchsurfed bij een ¨gringo¨. Zo noemen Mexicanen mannen uit deStates. Via Cabo San Lucas zijn we naar La Paz gereden. Hier waren we even de weg kwijt en reden een eenrichting weg in, aan het einde stond natuurlijk politie. Ticket Ticket riepen ze meteen en vroegen gelijk of we soms ook drugs hadden. Nadat we een aantal keren verklaarden met de ticket naar het buro te gaan hoefde het niet meer en reden ze zo weg ( wilden zeker het geld zelf opstrijken). Volgende dag met de ferry van La Paz naar Topolobampo een 6 uur durende vaart. Toen we in de avond van de ferry wilden mocht alleen de bestuurders naar de voertuigen. De passagiers moesten lopend van boord net als alle andere honderden mensen. Wat een enorme chaos aan wal iedereen stopt z´n auto zomaar ergens, waardoor alles vast zit, en gaat zoeken naar de passagiers. We moesten er wel om lachen. Snel naar Los Mochis gereden maar onderweg stopte Herbie bij het stoplicht en moest Eddy de accu vervangen, Miranda zwaaiend met een zaklamp om het verkeer te waarschuwen. Volgende dag 1e klas tickets gekocht voor de (toeristen)treinreis door de Copper Canyon. Naar El Fuerte gereden waar Herbie een aantal nachten bij mensen achter het huis mocht staan voor 5 dollar per nacht. De trein vertrok om 8.30 en gaat door een geweldig landschap door de Canyon met rivieren en meren, echt prachtig. Om 3uur waren we in Pasado Barranca waar we overnachten. De hummingbirds (kolibries) vlogen om ons heen gelokt door limoensap. Volgende dag op naar een Tarahumara indianen dorp die hier nog steeds op primitive wijze leven, hier hebben we ook een masker gekocht. Miranda heeft hier nog een ritueel (goekoop consultje) gehad bij een Medicijnman, alles was goed met de kleine! En Eddy moest natuurlijk even op de Balancing Rock staan, een bewegende steen bij de afgrond, wat een show off zeg.
´s Middags weer met de trein verder naar Chihuahua waar we pas laat aakwamen, dit kwam ook door een militaire controle met drugshonden in de trein. Alle baggage uit de rekken en gecontroleerd maar onze werd vergeten, gelukkig dikke joint gemist;-) Hallo wij komen uit Holland!! In een mooi hostel geslapen en volgende dag Chihuahua verkend, mooie stad. ´s Middags met de bus terug naar Creel waar we ook weer in een hostel sliepen voor 100pesos (10dollar) met ontbijt in de morgen. Creel verkend en een mooi museum bezocht over hoe de indianen leefden en nog leven. Weer op de trein gestapt, nu 2e klas, was helft goedkoper en verder geen verschil. Genoten van de rit en de omgeving van de Canyon die 3 keer zo groot is als de Grand Canyon in Amerika, dus waar praten ze daar over. Terug bij Herbie een flink eind gereden naar La Cruz. Onderweg is Herbie weer staande gehouden, speeding??? dat kostte ons 500pesos, betaald aan de agent die dreigde het rijbewijs van Eddy mee te nemen. Vervolgens geen ticket uit geschreven, zeker het geld in eigen zak gestopt! Onderweg was het 38 graden en de ramen openen hielp weinig want de wind was gewoon heet. Hierdoor hadden we veel bermbranden onderweg.
Via Ixtpan del Rio (mooi dorp) gereden naar Chapala, wat ligt aan het grootste meer van Mexico. Maar voordat we daar waren stopte Herbie ermee net na een tankbeurt, kreeg geen benzine meer. Eddymechanie op het heetst van de dag langs de weg een nieuwe brandstofpomp geplaats, waarna Herbie weer reed als een trein. Deze hadden we gelukkig bij David! Lekker uit eten geweest in Chapala, dankjewel Michel en Cindy voor jullie verjaardagsbijdrage! Via Zamora naar Mexico stad gegaan, met 22 miljoen inwoners!! Hier zitten we nu bij een couchsurfer, Adrian. Wonder boven wonder reden we hier zomaar heen, nadat we hem telefonisch konden bereiken waren we al in de stad en stonden we al bijna voor de deur!! Geluk…….? Hier werken we dus aan de blog en zijn lekker uit eten geweest. Eddy is jammer genoeg al 3 dagen aan de race, IMODIUMMM, hopenlijk is dat morgen over. Vanaf hier gaan we op naar Playa del Carmen, via de nodige sightseeings, voor onze vakantie met Frans en Marieke uit Makkum, here we come!!
Hasta luego,
Mirened
10 April 2008 - 08:55
Anita:
Ha luitjes,
wat is het daar toch mooi. Zo te zien genieten jullie met volle teugen. Op de foto's kan je al goed zien dat Miranda een buikje krijgt, dat het buikje maar een echte dikke buik mag worden :-).Wanner is het de bedoeling dat jullie weer richting Nederland komen?
Ik wens jullie vanuit Ootmarsum veel geluk in tuk.
Dikke knuffel en tot de volgende keer.
Groetjes, Anita -
10 April 2008 - 10:11
Hait En Mem ..:
Dot is snel?? al wer een een Blog er bij .Bjusterbaarlijk mooi ,je word er gewoon stil van zo veel moois maken jullie mee.Die walvissen en zeehonden en die kleine vogeltjes ,ze hebben een naam maar kan er zo niet op komen.(colibrie??)en al die andere foto,s te veel om op te noemen GEWELDIG .Geniet er verder,s nog maar lekker van .LEAFS EN EEN KNUF fan us ut Makkum -
10 April 2008 - 20:27
Ida:
Weer zulke geweldige foto's! bedankt dat je dit alles met ons deelt!!
geniet van jullie tyd,samen,en geniet ook van de ongeboren pop!!Want voor je het weet,is het zover.
Happy trails!! -
11 April 2008 - 23:10
Carl En Henny:
Now you are really on vacation!! Wonderful pictures, and seeing the "real" sights of Mexico, not always the tourist sights is a great thing! Enjoy every moment before those middle of the night feedings start! ha ha. -
12 April 2008 - 07:32
Frans En Marieke:
Met deze mooie plaatjes hebben we nog meer zin in de vakantie.
Tot volgende week!!!
Groetjes -
12 April 2008 - 17:33
El Commandante:
Haha ja ik heb gesolliciteerd want er schijnt een leuke functie vrij te komen op cuba, castro stopt hahahaha. Prachtige fotoos weer om jaloers op te worden!! En tja eddy dat je nu steeds op drugs gecontroleerd wordt heb je natuurlijk aan je kop te danken haha, je lijkt wel klaas bruinsma en dat moet je voorkomen want je weet als er een film over je wordt gemaakt je dan meestal dood bent hahahaha. Hey ik denk aan jullie jullie aan mij dikke kus en we'll meet again.groetjes raymond. (nog heel veel plezier en pas op jullie zelf en jullie kleine want daar wil ik nog veel mee babbelen haha) -
12 April 2008 - 17:53
Attentiepun Tje:
Wij ( jeroen en raymond )wilden nog even de opmerking maken als waren wij fokke en sukke dat eddy wat meer moet eten. Niet dat hij er slecht uit ziet maar wij doelen op zijn benen en die zijn weleens dikker geweest haha dus eddy niet elke dag vegetarisch want je verbrandt veel calorieen met jullie tochten dus een EL POLLOOTJE (kip) is nu op zijn tijd helemaal niet verkeerd!! Ps dit is geen kritiek maar opbouwend bedoeld DUS vreten jij!!! (hahahaha) Kus en groeten jeroen en raymond -
12 April 2008 - 19:34
TJC:
T is weer zeer aantrekkelijk, de verhalen-foto's-buikje...maar die baard??:)
Missen jullie!! X -
13 April 2008 - 12:54
Mama En Gerard:
Wat een prachtig reisverslag.Jullie zien ongeloofelijk veel, wat zijn het ook weer schitterende foto".Met die walvissen en zeehonden.Nou met een week zijn jullie vrienden daar en dan maar samen lekker vakantie houden.Doe lekker rustig aan, en geniet er van DE groeten en heel veel liefs Mama en gerard -
14 April 2008 - 18:41
Emmelie:
Oh wat heerlijk al die warmte!!! Geweldig en Miranda je ziet er goed uit!mooi hoor die walvissen echt wel gaaf. Nou veel plezier nog en dikke doei. -
22 April 2008 - 20:45
R0b Koster:
Beste Miranda en Eddy . Leuk dat we jully zo kunnen volgen ,en te horen dat het met jully drieen goed gaat. Wij zijn begonnen met trainen voor de vier daagse ook loopt anita de vierdaagse en gaat zondag de stieppeltocht lopen 30 km Ik ga 23 mei de alpe duez beklimmen met de fiets dat is weer wat anders Nou we wensen jullie veel plezier Groetjes Rob en Anita -
24 April 2008 - 16:10
Alwin:
groeten aan frans en marieke en veel plezier met zn vieren in meggiko! -
09 Mei 2008 - 13:11
Petra:
Hoi Miranda en Eddy,
Ziet er erg gaaf uit allemaal enne ook dat buikje van jou Miranda, super. Hopelijk voel je je goed!!!
Veeeeeeeeeeeeeeeeeel plezier samen daarzo en op afstand geniet ik mee.
Groetjes Petra -
18 Juni 2008 - 16:55
Rennie:
He piepeltjes!
Dat ziet er weer geweldig uit zeg! Wat is de wereld mooi he? Bedankt voor de kaart voor mijn verjaardag! Hij is uitvoerig bekeken door iedereen. Ze waren allemaal benieuwd hoe jullie er tegenwoordig bij lopen. Bruin dus! Haha! Geniet er lekker van. Alles ook goed met mama en kindje? Groeten en liefs uit Makkum!